Eigen Kracht Groep

Cursus/Activiteit

Heeft u een situatie die u alleen niet kunt oplossen?

Bij ONS welzijn zoeken wij samen met u een oplossing. Op die manier kunt u dichtbij huis terecht voor advies en ondersteuning, bij vragen of problemen op het gebied van woonomgeving, zorg, welzijn en financiën, maar ook met uw plannen om iets te leren, iets voor een ander te doen of de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren.

Wat beleef je in een Eigen Kracht Groep?

Het doel van de Eigen Kracht Groep is bewust worden van en het versterken van de eigen kracht en het in beeld brengen en benutten van het eigen sociale netwerk. Cliënten (18+) kunnen deelnemen aan deze groep ongeacht hun vraag of probleem. De training Eigen Kracht Groep (EKG) helpt u om op eigen kracht problemen aan te kunnen en op te lossen. We gaan ervan uit dat u zelf de deskundige bent als het gaat over uw eigen leven en het beste aanvoelt wat bij u past. U ontdekt uw eigen kwaliteiten en eigenschappen om haalbare doelen te stellen en te bereiken.

Opzet van de Eigen Kracht Groep

De training Eigen Kracht Groep bestaat uit vier bijeenkomsten van gemiddeld twee uur per bijeenkomst. U kunt deelnemen aan een ochtend-, middag- of avondtraining. Binnen de training werkt u in uw eigen Eigen Kracht Groep. Deze groep bestaat uit meerdere deelnemers en twee trainers.

De EKG-training is in 2020 gestart in Oss en Meierijstad en zal vanaf 2021 aangeboden worden op verschillende locaties in de gemeenten waar ONS welzijn werkzaam is.

MEEDOEN AAN DE TRAINING EIGEN KRACHT GROEP IS GRATIS.

Ontdek uw Eigen Kracht

Tijdens de training werken we met leuke werkvormen én de steun van medegroepsleden aan de hulpvraag. De inhoud van de training is afgestemd op de wensen en behoeften van de groep. U krijgt hulp bij het bepalen van de doelen die u wilt halen en gaat hiermee zelf aan de slag. De trainers maken met iedere deelnemer een persoonlijk stappenplan. Na vier weken behalen we resultaat: u heeft uw situatie zelf aangepakt. U heeft een beter idee hoe u verder kunt en wat daarvoor nodig is. Eigen Kracht Werkt!

Meer ondersteuning nodig? Indien nodig volgt na of tijdens deelname aan een Eigen Kracht Groep verdere ondersteuning van een hulpverlener van ONS welzijn.

Heeft u al contact met een medewerker van ONS welzijn? Deze medewerker helpt u ook graag bij uw aanmelding voor Eigen Kracht Groep.

Aanmelden:

De manier van aanmelden is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Zie hieronder. Als uw gemeente er niet bij staat, wordt de cursus of activiteit daar niet aangeboden.

Klik hier voor de digitale versie van de Eigen Kracht folder.

Klik hier voor de PDF-versie van de folder. U kunt de folder ook per post ontvangen.

Gepubliceerd op: 1 juli 2020