Activiteiten in centrum De Binnenstad, Oss

Cursus/Activiteit

Locatie: Sint Barbaraplein 6 te Oss

Programma 2020

De Huiskamer

Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee (gratis) voor jong en oud uit alle culturen, willen wij u graag uitnodigen om elkaar te ontmoeten en met andere mensen in contact te komen. U bent van harte welkom in de Huiskamer De Binnenstad. Vrije inloop op elke dinsdag, woensdag, vrijdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.

Praktisch Nederlands (conversatieles)

In deze cursus leren anderstalige ouderen om zelfstandig te zijn in de Nederlandse maatschappij. De cursus is gericht op dagelijkse dingen, zoals het doen van boodschappen, het maken van een afspraak, het beantwoorden van de telefoon en een bezoek aan de dokter. Door dit te leren wordt u minder afhankelijk van anderen.

Handenarbeid/Creatief met Textiel

Elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur kunt u gezellig handwerken, samen met andere dames kleding maken, haken of breien. U mag gratis meedoen, u neemt zelf eigen materialen mee.

Vrij Bridgen voor gevorderden

Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur kunt u vrij bridgen in de Binnenstad. Deze activiteit is geschikt voor mensen die kunnen bridgen. Aanmelden is niet nodig!

Bewegen op muziek

Elke woensdag van 11:45 tot 13:00 uur een leuke uitdaging voor iedereen die dansen en bewegen op een andere manier wil ervaren. Een interculturele activiteit in De Binnenstad waarbij muziek en dansstijlen van alle culturen kunnen worden gecombineerd.

Cursus voor Laaggeletterden (met aanmelding)

Een activiteit voor laaggeletterden. Voor alle mensen en culturen is deze cursus toegankelijk en vooral  voor mensen die ongeschoold zijn en moeite hebben met lezen en schrijven. Deze activiteit wordt begeleid door een vrijwilliger.

Kookclub (met aanmelding)

Bent u nieuwsgierig naar kookstijlen van andere culturen? Dan is deze activiteit iets voor u. Het doel van deze interculturele kookclub is gezellig en gezond gevarieerde maaltijden op tafel te brengen door verschillende deelnemers.

Multiculturele vrouwengroep zwemmen (met aanmelding)

ONS welzijn organiseert in samenwerking met Golfbad Oss een multiculturele vrouwen zwemgroep. Op een vast uur in de week kan er gezwommen worden met een abonnement van ONS welzijn. Dinsdag 10:00 – 11:00 uur Dinsdag 11:00 – 12:00 uur

Workout

Een nieuwe activiteit voor mensen met verstandelijke of meervoudige beperkingen (deelnemers van de Kunstfabriek). Een workout elke week op vrijdag waar de deelnemers actief bewegen op de hotste tracks en waar ze conditie en kracht kunnen opbouwen.

Line Dance (met aanmelding)

Linedance is een plezierige vorm van individuele dans en kent een grote variatie aan danspassen. Je bent tijdens het line dansen niet afhankelijk van een danspartner, maar toch dans je in groepsverband. Je staat in rijen naast, voor en achter elkaar.

Gymgroep op maat (met aanmelding)

Deze gymnastiekgroep is bedoeld voor mensen met lichamelijke beperkingen. In deze groep wordt speciaal rekening gehouden met ieders (on-)mogelijkheden. U kunt vrijblijvend een bezoek brengen aan de groep.

Schilderen met Armslag (met aanmelding)

De cursus Schilderen met Armslag is bedoeld voor mensen met een beginnende dementie en mensen met een andere handicap, waardoor de hersenen wat trager werken. Er wordt individuele aandacht gegeven aan de deelnemer door de docente en vrijwilligers. De cursus is geschikt voor zowel mensen die al eens een kwast hebben vastgehouden als voor beginners. Voor deze doelgroep is het niet makkelijk om via taal gevoelens te uiten. Deze cursus biedt mogelijkheden om via schilderen iets van jezelf te laten zien.

Broodje Binnenstad

Iedere donderdag van 12.30 tot 14.00 uur eten we met elkaar onze eigen boterhammen op. Je neemt je eigen lunch mee en voor koffie, thee en fruit wordt gezorgd. Aanmelden is niet nodig en iedereen is van harte welkom! Leer elkaar beter kennen door samen te eten. Eet gezellig mee in je eigen buurt!
Klik hier voor de flyer voor meer informatie.

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten zijn in sociaal-cultureel centrum De Binnenstad, Sint Barbaraplein 6 te Oss, tenzij anders vermeld.

Voor meer informatie

Meral Bektaş Izci, medewerker Talentontwikkeling en participatie
e-mail: meral.bektas@ons-welzijn.nl
telefoon: 06-10404892
Gepubliceerd op: 26 januari 2016