Dag van de Mantelzorg

Cursus/Activiteit

De Dag van de Mantelzorg is een initiatief van de landelijke vereniging voor mantelzorgers MantelzorgNL. Dit is een vereniging die opkomt voor de belangen van mantelzorgers. Voor meer informatie www.mantelzorg.nl. Ook de gemeenten in ons werkgebied organiseren op of rondom deze dag, jaarlijks in november, diverse activiteiten. ONS welzijn is meestal bij de organisatie hiervan betrokken.

Dag van de Mantelzorg 2019

Oss

Avond Lievekamp i.s.m Ons welzijn en gemeente op vrijdagavond 15 nov. a.s. Deze avond is zowel voor mantelzorgers als zorgvragers. Om aan te melden www.ons-welzijn.nl of stuur een mail met gegevens (zie website) naar dagvandemantelzorg@ons-welzijn.nl.

Uden

zaterdag 9 nov. 2019, zie website van de gemeente Uden voor informatie en aanmelding voor 25 oktober 2019.  

Boekel

Lunch voor mantelzorgers (Nia Domo) op 8 november meer informatie via het Dorpsteam.

Bernheze

Op dit moment (9-10-19) nog niet bekend.

Landerd

Lunch in elke kern op zondag 10 november, georganiseerd door de zorgcoöperatie. Aanmelden voor 11 oktober 2019 via:
- Reek, rhijnreek@gmail.com
- Schaijk, henda.spanjers@gmail.com
- Zeeland, info@zorgcoperatiezeeland.nl

Meierijstad

In 2019 organiseert de gemeente twee workshopfestivals voor geregistreerde mantelzorgers: op 11 mei en op 31 augustus. Mantelzorgers kunnen zich kosteloos opgeven voor één workshop per jaar naar keuze, zoals een workshop beeldhouwen, koken, schilderen of dans. Zie website gemeente voor informatie en aanmelding.

Op al deze plekken vind je ook informatie over de vorm van mantelzorgwaardering per gemeente. Vraag het na bij de contactpersoon mantelzorg in jouw team.
Deze informatie komt van de aandachtsfunctionaris mantelzorg ONS welzijn, Ria de Vent, 06-14500615

Gepubliceerd op: 5 september 2019